null Beeld
Beeld

ReceptNatasja Kilerciyan

Zomerse tiramisu met vitamines

Foodspecialist Natasja Kilerciyan runt haar eigen cateringbedrijf. Ze kookt graag eten dat mensen intens genot geeft en tegelijkertijd verbindt.

Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen valt het me altijd op hoe graag de meeste mensen het buitenleven omarmen. Maar ook de geur van de lekkernijen op de barbecue regelmatig te ruiken is, als je in het park of ergens in een woonwijk loopt.

Niet iedereen heeft natuurlijk de luxe om te kunnen barbecueën, maar alsnog buiten kunnen genieten van je ontbijt of diner met de zonnestralen in je gezicht is natuurlijk ook geen straf. Zelf ben ik gek van barbecueën. Dit is ook de reden waarom je mij in de zomer regelmatig kunt zien in mijn tuinhuis, waarbij ik gezegend ben met een grote oppervlakte tuin midden in de natuur. De vrijheid en de luxe om in de zomer elke dag te kunnen barbecueën, was stiekem altijd een grote droom van me.

Toetjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Vandaar dat ik deze week het recept zal delen van mijn tiramisu met limoncello. Dit is mijn nummer 1 qua barbecue-desserts die ik graag met jullie wil delen. Het is niet alleen makkelijk om te maken, maar ook lekker fris en zomers qua presentatie en smaak uiteraard.

Ik associeer deze tiramisu ook met een lading vitamines vanwege de verse citroen (vitamine C) in combinatie met de zon (vitamine D). Het fijne aan tiramisu is dat je het kunt voorbereiden zodat je het alleen uit de koelkast hoeft te pakken voor je het op tafel zet. En daarbij is dit een toetje wat je heel gemakkelijk in grote porties kunt maken. Nog een reden dus om de barbecue ook de volgende dag weer aan te steken ;)

Nog een tip, mocht je nou geen limoncellolikeur willen gebruiken vanwege de kinderen of andere redenen, vervang deze dan gewoon lekker door wat citroenlimonade.

Ingrediënten voor 4 personen

• 25 gram ongezouten pistachenoten
• 1 biologische citroen
• 150 ml slagroom
• 250 gram mascarpone
• 50 gram poedersuiker
• 1 kopje limoncello
• 175 gram lange vingers

Bereiding

Snijd eerst de pistachenoten in grove stukken. Klop de slagroom stijf met een mixer of garde. Roer de mascarpone goed los zodat het mooi zacht is en spatel dit hierna samen met de poedersuiker door de slagroom. Knijp de helft van de citroen er ook doorheen. En roer dit goed door.

Doe de limoncello in een schaaltje. Doop de helft van de lange vingers één voor één kort in de limoncello. Verdeel de gedoopte lange vingers met de gesuikerde kant naar onder in de schaal. Verdeel hierover de helft van het slagroom-mascarpone mengsel. Verdeel hierover nog een laag in limoncello gedoopte lange vingers, en hierop de rest van het mascarponemengsel.

Verspreid de stukjes pistachenoten over je tiramisu voor de bite uiteraard! Rasp ook een beetje van de schil van de citroen er overheen. Zet de schaal hierna minimaal 1 uur weg in de koelkast om op te stijven.

Janine en Annemieke Jansen, Joke Boon, Charlotte Kleyn, Natasja Kilerciyan en lezers van Trouw vertellen in deze rubriek verhalen achter het eten, compleet met recept.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden