Recept Oosters

Tahoe in gele currysaus

Beeld colourbox

Ingrediënten voor 4 personen:

1 blok tahoe
400 gram basmatirijst
6 vastkokende aardappelen
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 serehstengel
stukje verse laoswortel (2 cm)
1 groene peper
2 theelepels kurkuma, theelepel komijn, 
1 theelepel korianderzaadjes,1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel gemalen kruidnagel, 1/2 eetlepel garam masala, 1 theelepel zout, 1 blik kokosmelk (400 ml), 1 eetlepel citroensap, 4 takjes verse koriander
6 eetlepels olie

Bereidingswijze

Druk zoveel mogelijk vocht uit het blok tahoe en dep het droog met wat keukenpapier. Snijd de tahoe in plakken van anderhalve centimeter dik. Verhit 4 eetlepels olie in een koekepan en bak hierin de plakken tahoe in porties van drie of vier goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Pel de sjalotjes en hak ze grof. Pel de knoflookteentjes en hak ze doormidden. Snijd het onderste witte deel van de serehstengel in stukjes. Schil het stukje laoswortel en hak het fijn. Snijd de groene peper in stukken. Verhit een droge koekepan (dus zonder olie) en rooster hierin al roerend met een houten lepel de komijn en de korianderzaadjes gedurende een minuut of twee. Laat ze wat afkoelen. Doe de sjalotjes, knoflook, sereh, laoswortel, groene peper, kurkuma, geroosterde komijn en korianderzaadjes, kaneel, kruidnagel, garam masala en zout in een keukenmachine en maal alles fijn.

Schil de aardappelen en snijd ze doormidden. Doe deze stukken in een pan met water met een snuf zout en kook ze een kwartiertje (ze hoeven nog niet gaar te worden).

Verhit twee eetlepels olie in een wok en voeg het kruidenmengsel uit de keukenmachine toe. Roerbak gedurende een minuut. Schenk de kokosmelk en het citroensap erbij en roer alles goed door.

Kook de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de stukken aardappel bij de gele curry en breng alles aan de kook. Zet het vuur lager en laat het gerecht een minuut of vijf zacht koken. Leg dan de plakken tahoe in de curry. Laat alles in een paar minuten warm worden. Proef de curry en voeg eventueel nog wat zout of citroensap toe.

Zet vier borden klaar. Maak een kommetje iets vochtig, schep het vol met basmatirijst en keer het om boven een bord zodat er een mooi bolletje ligt. Doe dit ook met de overige borden. Verdeel de stukken aardappel en plakken tahoe erover. Schenk er de currysaus overheen. Garneer met de takjes koriander.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden