Cees Holtkamp met kleindochter Stella in een van zijn video's. Beeld
Cees Holtkamp met kleindochter Stella in een van zijn video's.Beeld

Nieuwe smakenDe banketbakker

‘Opa’ Cees Holtkamp geeft patisserielessen

Dochterlief bakt graag taarten en koekjes, maar vindt een recept onnodig. Ze heeft geen zin in ‘al die letters’. Dat het resultaat kan tegenvallen, neemt ze voor lief. In een poging haar en wellicht andere tieners (of volwassenen) te verleiden een basisrecept te volgen, zijn de online video-instructies van patissier Cees Holtkamp een uitkomst. Samen met kleindochter Stella legt de Amsterdamse banketbakker in zo’n vijftig filmpjes op overzichtelijke wijze uit hoe je allerhande lekkernijen maakt, van ‘een appeltaart die nooit kan mislukken’ tot chipolatapudding en cantuccini, van die heerlijke Italiaanse amandelkoekjes. Die sloegen aan bij dochterlief. Ze volgde geduldig Holtkamps aanwijzingen, mét resultaat. “Maar wel lastig om met deeghanden de laptop te bedienen.”

Voor wie de recepten liever op papier heeft, is er nu de herziene uitgave van Holtkamps klassieker De Banketbakker. In deze herziene uitgave niet alleen nieuwe fotografie, maar ook een aantal nieuwe recepten.  

De video’s van Cees Holtkamp zijn te vinden op patisserieholtkamp.nl/nl/opa-cees.

null Beeld
Beeld

Cees Holtkamp & Jonah Freud
De Banketbakker
De Kookboekhandel;
324 blz. € 35

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden