Kookboek

Nigella’s stoofpotten verwarmen lichaam en ziel

De lockdown is voor de Britse ­televisiekok en culinair schrijver Nigella Lawson een welkome rustpauze. ‘Niet dat het in een keuken altijd per se zen moet zijn, maar ze kan een wijkplaats zijn voor een zenuwachtige ziel’, schrijft Lawson in haar net verschenen Koken, eten, leven. Echt zo’n boek waarmee je dit weekend wegkruipt onder een dikke schapenwollen deken.

Lawson neemt ons mee in haar culinaire leven en vertelt aan­stekelijke verhalen. Nu ze zestig is trekt ze zich weinig meer aan van trends. Zo gaat een hoofdstuk over haar afschuw van ­guilty pleasures.

Of neem haar ode aan bruin eten. Een verademing in de manie van regenboogkleuren op je bord. Des te minder kleur, des te dieper de smaak. Een stoofpot van runderwang met port en kastanjes verwarmt niet alleen ­lichaam en ziel, maar geeft je het gevoel dat je voor een ­knappend houtvuur zit, belooft ze. ‘Ik vind elke stoofpot verkwikkend, maar deze heeft iets onmiskenbaar feestelijks. Alsof je uitgaansschoenen draagt waarop je echt kunt lopen.’ Kijk, zo ­kennen we haar weer.

Nigella Lawson, Koken, eten, leven, Altas Contact; 352 blz. € 29,99

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden