null Beeld
Beeld

TipKookboek

Nigel Slater schotelt alledaagse kost voor in smakelijke dikke pil

Rick Pullens

Meer dan tweehonderd recepten staan er in Keukenkronieken, de nieuwe van voedseljournalist en kookboekenschrijver Nigel Slater. Een dikke pil, maar wel een smakelijke.

De Slater liet een loopbaan als chef aan zich voorbijgaan. Hij schrijft. Met succes. Kookboeken, columns in de Britse krant The Observer. Ook maakte hij kookprogramma’s voor de BBC.

Zijn voorkeur: eenvoudige, alledaagse kost. ‘Van enkele ingrediënten iets lekkers maken geeft me onmetelijk veel plezier’, licht hij toe. En dat lukt aardig, blijkt uit de rijke verzameling recepten, die aangevuld worden met anekdotes. zoals die over de troostende spinazie-stiltonpastei die hij ­tijdens de lockdown maakte.

Aan pasteien, Britse pies, geen gebrek trouwens. Maar Keukenkronieken bevat meer. Van opkikkerende maaltijd­soepen, geroosterde groenten, kazige frieten en eenvoudige pasta’s, tot feestmaaltijden met lamsbout. Weinig tijd? Probeer de oosters geïnspireerde noedels met lentekool. Simpel en bij de kinderen direct een hit.

null Beeld
Beeld

Nigel Slater
Keukenkronieken
Fontaine; 512 blz. 37,50 euro
Verschijnt op 29 maart 2022

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden