ReceptKipfilet met gemengde groenten

Kipfilet met gemengde groenten

Beeld Stock

Ingrediënten voor 4 personen:

• 600 gram kipfilet
• stukje gemberwortel (3 cm)
• 3 teentjes knoflook
• 3 eetlepels sojasaus
• 3 eetl. hoisinsaus
• 2 eetl. rijstwijn
• eetl. bruine basterdsuiker
• 6 voorjaarsuitjes
• 4 worteltjes
• 1 rode paprika
• 250 gram taugé
• 1 blikje waterkastanjes
• 150 gram (kastanje)champignons
• 2 rode pepers
• 3 deciliter kippenbouillon
• 1/2 eetl. maïzena
• 2 eetl. oestersaus
• 3 eetl. olie

Verwijder van de voorjaarsuitjes de lelijke blaadjes en snijd het uiteinde eraf. Snijd ze in stukjes van 3 centimeter. Schrap of schil de wortels met een dunschiller, snijd ze doormidden en snijd deze helften in luciferdunne reepjes. Snijd de rode paprika doormidden, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.

Doe de taugé in een vergiet en schenk er kokend water overheen. Doe de waterkastanjes in een vergiet, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Snijd de waterkastanjes in dunne plakjes.

Maak de champignons schoon met wat keukenpapier. Snijd het onderste stukje van de steel weg en snijd de champignons in plakjes. Snijd de rode pepers in ringetjes.

Verhit twee eetlepels olie in een wok. Voeg de gemarineerde kipreepjes toe. Roerbak ze in een minuut of vijf lichtbruin. Voeg de rode pepers, de voorjaarsuitjes, wortel, rode paprika, waterkastanjes en champignons toe en roerbak alles twee minuten op hoog vuur. Schenk de kippenbouillon erbij (eventueel gemaakt van 3 deciliter water met een half blokje) en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat alles een minuut of vijf zachtjes koken. De kip moet gaar zijn en de groenten nog een beetje knapperig.

Meng in een kommetje de maïzena met een eetlepel koud water. Voeg dit papje al roerend toe aan de wok.

Doe de oestersaus erbij en laat alles nog een paar minuten zachtjes koken tot de saus gebonden is.

Schep tot slot de taugé door de groenten in de wok en laat alles door en door warm worden. Schep de kip met groenten op een serveerschaal of in een flinke kom. Serveer met een schaal gekookte rijst.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden