Recept Kip biryani uit de oven

Kip biryani uit de oven

Ingrediënten voor 6 personen:

• 600 gr kippedijfilet

Marinade:

• 150 gr Griekse ­yoghurt

• 1 tl kurkuma

• 1 tl garam masala

• 1 tl kerriepoeder

• zeezout en zwarte peper

Specerijenmengsel:

• 3 uien

• 3 knoflookteentjes

• 3 cm gemberwortel

• 2 kaneelstokjes

• 6 kardemompeulen

• 1 eetlepel kurkuma

• 1 el garam masala

• 1 el gemalen ­koriander

• 1 el gemberpoeder

• 1 tl fenegriekzaad

• 2 tl komijnzaad

• 2 tl bruin ­mosterdzaad

• 2 tl zout

• 3 el olie

• 400 gr basmatirijst

• 800 ml kokende kippenbouillon

• snufje saffraan, ­geweekt in 50 ml melk

• verse koriander

• verse munt

Bereidingswijze

Snij de kippedijen in tweeën en leg ze in een kom. Voeg yoghurt, kurkuma, garam masala, kerriepoeder, zeezout en zwarte peper toe. Roer goed om en zet afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 220 graden. Was de rijst en laat uitlekken in een zeef. Snij de uien in dunne ringen. Hak knoflook en gember fijn. Bedek de bodem van een grote ovenschaal met olie. Voeg nu de uien toe en de overige specerijen, knoflook en gember. Schep goed om. Rooster het mengsel 10 tot 15 minuten. De uien zijn nu goudbruin. Haal de schaal uit de oven en leg de kip met de marinade op de uien. Schep alles goed om en zet de schaal terug in de oven. Bak de kip 15 minuten. Haal uit de oven en voeg de rijst toe. Verdeel de rijst gelijkmatig over de kip. Voeg de kippenbouillon en geweekte saffraan toe. Dek af met drie lagen aluminiumfolie. Goed dichtvouwen; laat geen stoom ontsnappen. Zet de oven op 200 graden en stoom de biryani in 25 minuten gaar. Laat de schaal 10 minuten staan voor je de folie verwijdert. Hak koriander en munt grof, strooi over de biryani. Serveer met raita.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden