null Beeld
Beeld

Koken metNatasja Kilerciyan

Cheesy spaghetti met knoflookgarnalen

Foodspecialist Natasja Kilerciyan runt haar eigen cateringbedrijf. Ze kookt graag eten dat mensen intens genot geeft en tegelijkertijd verbindt.

Zolang er maar veel en ook nog eens verschillende soorten kaas in een pasta verwerkt zitten, ben ik al snel tevreden.

Elke week opnieuw maak ik een weekmenu voor mijzelf, door middel van het samenstellen van mijn boodschappenlijstje. Dit doe ik om elke dag lekker en voedzaam te eten, maar ook om geen onnodige kosten te maken. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je te veel uitgeeft als je elke dag boodschappen gaat doen. Ook kom je dan in de verleiding om impulsaankopen te doen.

Ik houd er wel rekening mee dat er altijd een dag van de week is dat ik zo druk ben dat ik niet wil of ga koken. Dan tover ik liever een snelle maaltijd tevoorschijn. Vandaar dat er altijd een paar ingrediënten in mijn koelkast liggen die van essentieel belang zijn als je er op het laatste moment (alsnog) wat af wil halen, en toch nog lekker wilt eten.

Voilà, maak kennis met mijn cheesy spaghetti met knoflookgarnalen. Je kunt de kazen die ik heb gebruikt eventueel vervangen door andere soorten kaas die je in de voorraadkast of koelkast hebt liggen. Mocht je nou geen verse garnalen in de koelkast hebben, zorg er dan altijd voor dat er diepvriesgarnalen in de vriezer liggen, speciaal voor dit soort momenten. Die garnalen zijn makkelijk te ontdooien als je ze afspoelt met stromend water.

Voor dit gerecht bestaan wat mij betreft geen regels, zolang je maar bewust gaat genieten van de geur van de kazen in combinatie met heel veel knoflook.

Ingrediënten

• 400 gr spaghetti

• 400 gr garnalen

• 4 teentjes fijngehakte ­knoflook

• 15 gr boter

• 15 gr bloem

• 250 ml melk

• 100 gr kruidenkaas

• 40 gr Parmezaanse kaas

• 50 gr geraspte mozzarella

• 1 eetlepel fijngehakte peterselie

• peper en zout

Bereiding

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Doe de garnalen samen met de knoflook in een pan en bak ze in een paar minuten gaar.

Smelt ondertussen de boter in een ruime koekenpan en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem 2 minuten mee om te garen.

Schenk de melk in de pan en roer door tot een klontvrije saus. Doe hier alle kaas bij en roer door tot alle kaas is gesmolten. Schep de gebakken garnalen, gekookte spaghetti en de verse peterselie bij de kaassaus in de pan. Schep alles goed om zodat alle pasta voorzien is van een laag kaassaus.

Breng op smaak met zout en peper en serveer de pasta direct. Garneer desgewenst met extra kaas en verse peterselie.

Janine en Annemieke Jansen, Joke Boon, Charlotte Kleyn, Natasja Kilerciyan en lezers van Trouw vertellen in deze rubriek verhalen achter het eten, compleet met recept.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden