null Beeld
Beeld

KookboekComida Mexicana

Voor een bonte Mexicaanse feestdis

Uit eten met het gezin? Kunt u zich een avondje naar de pizzeria of Mexicaan ook niet meer heugen? Om er thuis toch een feestje van te maken, tippen we Comida Mexicana, dat deze week verschijnt. Een lust voor het oog en vol gerechten, waarmee je de tafel verandert in een vrolijk gekleurde feestdis.

Behalve de geijkte tortilla’s en taco’s staat het boek vol minder bekende Mexicaanse garnachas (hapjes). Vooral de streetfood valt op: volop empenadas, alitas de pollo – geglaceerde kippenvleugeltjes – en pambazo, een broodje dat wel iets weg heeft van ciabatta.

Een andere verrassing is tamales, gemaakt van maisbladeren. De bereiding is heerlijk meditatief – lees: tijdrovend – schrijft auteur Rosa Cienfuegos: “Maak de tamales het liefst als je in een goed humeur bent, omringd door mensen van wie je houdt en met je favoriete muziek op. In Mexico geloven we namelijk dat het deeg nooit zal drijven als je in een slecht humeur bent of die dag hebt gehuild.”

Hup, niet langer mokken, maar dans, kook en geniet!

null Beeld
Beeld

Rosa Cienfuegos
Comida Mexicana
Good Cook;
224 blz. € 25,95

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden