BoekrecensieComfort Food met groente

Volle borden met verwarmend herfsteten

Wat is het toch heerlijk om het roerend met iemand eens te zijn, in tijden waarin waanzin en rede over elkaar heen buitelen. Nu gaat het hier natuurlijk om eten, maar ook daar kan flink over gesteggeld worden. De makers van dit lijvige herfstkookboek Comfort Food met groente verbreken de vloek van al die kleine gerechtjes die al jaren de eettafel bepalen. Al die bijgerechten, babypannetjes en liflafjes die dan samen een hoofdmaaltijd vormen. Nee, deze comfortfoodmusketiers, zoals ze zich noemen, gaan voor ‘hoofdgerechtigheid aan tafel’: flink gevulde borden met één gerecht, vol smaak en structuur. Ik kan alleen maar dankbaar applaudisseren. Fijn voor de thuiskok die niet uren in de keuken wil staan. Leuk om te merken dat verse boerenkool geregeld een hoofdrol speelt: een herontdekking. De gevulde savooiekool met mosterdpuree is een beauty, de nasi verrassend anders door de limoenblaadjes. De 24-uurs-uiensoep, ook al zo’n fijne. Vergeet de kikkererwten in rokerige tomatensaus met half gesmolten feta erop niet... Echt een kookboek dat van kaft tot kaft verwarmend troost biedt.

Welmoed Bezoen en Anker van Warmerdam
Comfort Food met groente 
Nijgh&Van Ditmar 
280 blz. € 32,50 

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden