null Beeld

BoekrecensieKookboek

Snel en smaakvol Arabisch met Chef Toub

Snel Arabisch is het tweede kookboek van chef-kok Mounir Toub – alias Chef Toub. Het idee voor dit boek ontstond toen hij via sociale media meekreeg dat er uit zijn vorige werk (Lekker Arabisch) vooral in het weekend werd gekookt. Zijn recepten ­bleken te bewerkelijk voor een doordeweekse dag vol werkstress. Dus gooit Toub het over een andere boeg: al deze recepten kunnen binnen een halfuur op tafel staan. “Zodat iedereen verliefd wordt op de Arabische keuken”, licht de kok toe.

De keuze voor snelheid gaat ten koste van traditionele bereidingswijzen. Begrijpelijk, maar dat proef je ook. Couscous wordt ‘op de Nederlandse manier’ gemaakt (geweld in kokend water) en de perziken voor de parelcouscoussalade komen uit blik. Maar liever een zelfgemaakte maaltijd dan een afhaalmaaltijd, stelt Toub. “Deze recepten zijn sneller klaar dan een bezorger kan arriveren.”

Het is wel even wennen aan de vele Hollands-Arabische fusion-gerechten die Toub introduceert, van za’atar-wentelteefjes en msemmen met Hollandse garnalen tot vegakapsalon. Maar ach, smaken doet het.

null Beeld

Mounir Toub
Snel Arabisch
Kosmos;
176 blz. € 24,99

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden