null Beeld

BoekrecensieThriller

Op de varkensboerderij verliezen ook de rechercheurs een stukje van hun ziel

Opnieuw een thriller van schrijverscollectief Carmen Mola voor lezers met een sterke maag.

Monique de Heer

Ook toprechercheurs hebben behoefte aan ontspanning. Chesca, coördinator van een speciale eenheid in Madrid, wordt flink dronken als in haar wijk feest wordt gevierd. Ze gaat mee met de knappe Julio en ziet te laat dat er geen persoonlijke dingen in zijn huis staan. ‘Vreemd’, denkt ze voor ze het bewustzijn verliest.

Het Spaanse schrijverscollectief ‘Carmen Mola’ heeft de reputatie gruwelijke thrillers te schrijven, voor lezers met een sterke maag. Augustín Martínez, Jorge Díaz en Antonio Mercera schrijven ook los van elkaar boeken maar geen daarvan werd zo succesvol als de serie van het collectief rond inspecteur Elena Blanca.

Blijvende invloed

In Het jaar van het varken is Blanca met haar werk gestopt, maar ze wordt teruggeroepen na de verdwijning van haar opvolgster Chesca. Tijdens de zoektocht ontdekken Elena en haar collega’s dat Chesca als veertienjarige na een verkrachting een dochtertje kreeg. Het team komt terecht op een afgelegen varkensboerderij waar twee mannen wonen met extreme seksuele voorkeuren.

Dit nieuwe boek is niet alleen spannend maar laat ook zien hoe de verschrikkelijke zaken waar politiemensen mee te maken krijgen, blijvend invloed hebben. ‘Niemand komt ongedeerd terug uit de hel’, aldus Elena later. Op de varkensboerderij verliezen ook zij een stukje van hun ziel. Een thriller die nog wel even nazindert.

null Beeld

Carmen Mola
Het jaar van het varken
(La Nena)
Vert: Imke Zuidema
Xander Uitgevers; 397 blz. € 19,99

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden