null Beeld
Beeld

RecensieKookboek

Met Brugmans ‘Borrelbijbel’ creëer je de fraaiste borrelplanken

Dana Ploeger

Niets fijners dan een creatieve borrelplank serveren. Die maak je in een handomdraai en de ooh’s en aah’s vallen je ten deel. De 250 recepten uit deze Borrelbijbel bieden genoeg inspiratie om elke week een buurtborrel te organiseren. Het boek is handzaam ingedeeld in hoofdstukken met hapjes die vast aanspreken: ben je meer een type voor ovensnacks en nacho’s of wil je liever koddige tramezzini (mini-sandwiches)? Keuze zat.

Ramon Brugman, de tv-kok van BinnensteBuiten, gaat uit van zijn principe: álles moet je (makkelijk) zelf kunnen maken, dus vind je naast bekende bruschetta’s ook katjang pedis en mini-bamiblokken. Het prettige is dat aan het eind van ieder hoofdstuk een suggestie wordt gedaan voor een borrelplank die qua smaken niet detoneert. Zo presenteer je tijdens een filmavond met vrienden er eentje met zelfgemaakte chips, dips en popcorn. En voor die fijne date night kiest hij voor een goede kaasplank met aardbeien, cornichons en stilton.

Voorin staan genoeg tips hoe zo’n plank aantrekkelijk op te maken. Tot slot adviseert hij: durf eens oesters te serveren. Zo ga je een smaakvolle borrelzomer tegemoet.

null Beeld

Ramon Brugman
Borrelbijbel
Carrera Culinair € 33,99

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden