null Beeld

RecensieKookboek

Lekker hoor, ‘easy Aziatisch’, maar niet met ketchup en pindakaas

Rick Pullens

De Engelse Dominique Woolf won The Great Cookbook Challenge met Jamie Oliver en mocht haar eigen kookboek schrijven. Het resultaat: Elke dag easy Aziatisch. Woolf liet zich inspireren door haar Thaise moeder en tante, haar oma (in Indonesië opgegroeid) en haar reizen. Ze flirt met verschillende keukens uit Azië, maar meer dan een knipoog is het vaak niet. Want wat is er zo Aziatisch aan geschroeide maiskolf met lente-uitjesboter? Ook shakshuka, een Noord-Afrikaans gerecht, wordt ‘Aziatisch’ genoemd na toevoeging van wat chilibonenpasta en koriander.

Te easy

Nee, dit boek overtuigt niet, het gaat iets té easy met de dingen om. Sommige gerechten zijn zo simpel dat ze niet hadden misstaan in een kinderkookboek. Zoals krokante broccoli met pikante pindasaus. En in menig recept is pindakaas (uit een pot) een basisingrediënt.

Bij de chili met tofu uit Singapore moet alles volgens Woolf om de saus draaien. Een substantie waar – schrik niet – ketchup (uit een fles) in gaat. Bah. Als iets alles overheersend is, is het fabrieksketchup. Elke dag eenvoudig Aziatisch eten is prima, maar niet op deze manier.

null Beeld

Dominique Woolf
Elke dag easy Aziatisch
Kosmos;
223 blz. 25,99 euro
Verschijnt 31 januari

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden