Klaas tiptPopmuziek

Klaas tipt: Annelie, Glice, Do Nothing en Adult Mom

null Beeld
Beeld
Klaas Knooihuizen

Annelie
Hertz

Wie weleens een slaap- of studie-afspeellijst opzet, heeft ongetwijfeld het werk van ‘fluisterpianist’ Annelie voorbij horen komen. Sommige liedjes op Hertz zijn uitermate geschikt om langs je heen te laten glijden, maar het album als geheel is daar te divers voor. Amos, dat voortdurend van maatsoort wisselt, heeft bijvoorbeeld een heel andere energie dan het Gnossienne-achtige Return. Lastig te negeren dus, en dat is bepaald geen straf.

Glice
Pyre

De muziek van het Amsterdamse duo Glice valt binnen de noise-traditie, maar wie met die traditie niet bekend is zal de stukken op Pyre mogelijk niet als muziek kwalificeren. Nummers met titels als A Screw Falls to the Ground en Constantinople, 541 CE doen denken aan klussende buren, een storende AM-radio of noodweer in de verte. Zonder daadwerkelijk zo te klinken overigens, of op z’n minst alle drie tegelijk. Geen makkelijke kost, maar het is als zwemmen in een koude zee: zodra je erdoor bent is het heerlijk.

Adult Mom
Driver

Van intiem slaapkamerproject naar volwaardige indiepopband, deel zoveel. Het is Stevie Knipe gelukt om hun liedjes op te vullen zonder de eigenheid en intimiteit van het solowerk te verliezen. Na hun coming-of-age-fase is hen volwassen en heeft hen vrede met zichzelf. Nu bezingt hen openhartig hun nieuwe, grootste zorg: hoe een weg te vinden in de ingewikkelde buitenwereld?

Do Nothing
Glueland

null Beeld
Beeld

De economie kan bloeien of wankelen, de EU kan verlaten worden, een virus kan het hele land lamleggen, maar één ding is zeker: elke zoveel maanden duikt er een nieuwe Britse rockband op die klinkt als een samenvatting van alles wat we al kenden, maar dan beter. Do Nothing blinkt uit in diversiteit. Teksten worden gescandeerd, gecroond of in zoete melodieën gegoten. Gitaren hakken bruut op elkaar in of dansen funky in de voorjaarszon. Een aanwinst.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden