RecensieKookboek
Julius Jaspers inspireert met zijn boek voor culinaire kunsten op de camping
Heeft u de camper al voor de deur staan? Of de tent ingepakt om er dit paasweekend lekker op uit te trekken? Ga dan deze keer niet uit eten, maar neem wat extra pannen mee en dit kersverse Kampeerkoken. Tv-kok en kookboekenschrijver Julius Jaspers, zelf ook fanatiek kampeerder, laat met zijn zestiende kookboek zien dat verrukkelijk eten ook tijdens een kampeertrip uitstekend haalbaar is.
Het boek is een bonte variatie aan smakelijke gerechten, die merendeels in een wip op tafel staan. Van broodjes en snacks tot soepen en eenpanspasta’s en zelfs toetjes. Wel jammer dat Jaspers te veel uitgaat van een caravankeukentje, want de helft van de gerechten is lastig te maken als je op fietsvakantie bent en een enkele gaspit meesjouwt. De chef gaat uit van een basisuitrusting met vier pannen, waaronder een zware gietijzeren skillet of Dutch oven. Tja. Neem als fietsvakantieganger genoegen met een van zijn salades, zoals de chopped niçoise of farfallesalade, of de pasta vongole of mac and cheese. Dan maak je die lang garende short ribs of lasagne gewoon als je weer lekker thuis bent.
Dana Ploeger
Julius Jaspers
Kampeerkoken
Carrera Culinair;
192 blz. € 25