null Beeld

RecensieKookboek

Jonge chef laat de veganistische Italiaanse keuken stralen

Vraag de meest fanatieke veganist wat die het meeste mist. Negen­­ van de tien keer krijg je als antwoord: kaas. Zeker in de Italiaanse keuken is kaasloos koken armoedig. Lasagne zonder kaas of ricottarolletjes zonder ricotta? Niet te doen. Toch waagt de jonge, creatieve Vlaams-Italiaanse chef Luna Trapani het erop. In haar tweede kookboek Vegetalia gaat ze helemaal los. Cannelloni con ricotta e spinaci maakt ze met tofu – geen onbekende vervanger. Maar ze geeft ook een recept voor ricotta met amandelen, dat is al fijner. Bijzonder is de diversiteit aan smaken en gerechten.

Vaak verrast ze met haar ingrediënten. Calamaris van koningsoesterzwammen, spekjes van kokosschilfers of risotto met pastinaak en aardperen? Fijn ook dat alles makkelijk verkrijgbaar is. Haar mac & cheese maakt ze gewoon van cashewnoten. De pasta e fagiolo bianchi pruttelt in een smoor van vegan wijn en witte bonen. Voor de echte kaasliefhebbers mag er gerust wat geraspte kaas over. Hier gelukkig geen edelgistvlokken. Luna deelt graag haar favoriete merk plantaardige Parmezaanse kaas. Of je bezoekt haar eigen plantaardige restaurant Spritz in Antwerpen. Nog fijner!

null Beeld

Luna Trapani
Vegetalia
Terra;
256 blz. € 26,99

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden