null Beeld

BoektipThriller

Indridason stemt somber maar stelt niet teleur

In het vierde boek rond inspecteur Konráð gaat het niet goed met hem. Hij is geobsedeerd door de onopgeloste moord op zijn vader.

Monique de Heer

Inspecteur Konráð van de IJslandse bestsellerauteur Arnaldur Indridason is zo’n speurder waar je als liefhebber van thrillers aan gehecht kan raken. Hij is knorrig en somber maar ook heel gedreven en goed in het oplossen van ingewikkelde moordzaken. In dit vierde boek rond Konráð gaat het niet goed met hem. Hij is met pensioen en geobsedeerd door een oude onopgeloste zaak die hem persoonlijk raakt: de moord op zijn vader.

De vader van Konráð was een oplichter die samen met een vriend mensen geld aftroggelde onder het voorwendsel dat ze met een overleden dierbare konden communiceren. Een gewelddadige man ook. Konráð is bevriend geraakt met Eygló, dochter van de kompaan van zijn vader. Zij heeft wat helderziende gaven, een last die ze ten goede probeert aan te wenden. Lang geleden werd ze naar een huis geroepen waar de bewoonster zich steeds maar niet prettig voelde. Eygló voelde ook het kwaad maar begreep niet waarom. Veertig jaar later wordt er bij toeval een lijk achter een muur in de kelder van dat huis gevonden.

Vakkundig tussen de tijden heen en weer schakelend geeft Indridason de lezer bijna nonchalant aanwijzingen. Ook Konráð zelf heeft nooit de waarheid verteld over de avond dat zijn vader werd vermoord. Pas als hij ontdekt dat zijn vader zijdelings betrokken was bij een inbraak waar nooit aangifte van werd gedaan, komt er meer duidelijkheid, ook over het vervloekte huis. Vallende stenen is een complexe misdaadroman die somber stemt maar de fans van Indridason niet zal teleurstellen.

null Beeld

Arnaldur Indridason
Vallende stenen
Vert: Adriaan Faber
Volt; 304 blz. € 22,99

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden