null Beeld
Beeld

BoekrecensieThriller

In Familietragedie begint de ellende als Bill een kamer verhuurt aan een jonge studente

Mattias Edvardsson weet je in Familietragedie steeds op het verkeerde been te zetten.

Monique de Heer

Er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan de stroom fijne Scandinavische thrillers. Mattias Edvardsson bracht met succes een serie boeken uit in Zweden. Familietragedie is de derde die in het Nederlands verschijnt. Dit keer is het niet het Scandinavië waarin depressieve politiemannen door de sneeuw ploeteren. In het Zweden van Edvardsson schijnt de zon en zitten de terrassen vol. Alleen heeft zijn hoofdpersoon Bill Olsson geen geld voor het terras. De alleenstaande vader zit compleet aan de grond.

De ellende voor Bill begint als hij een kamer verhuurt aan de jonge studente Karla. Zij maakt naast haar studie het huis schoon van een kinderarts en zijn vrouw. Een eigenaardig stel, zo blijkt. De vrouw lijdt aan een geheimzinnige ziekte en komt nauwelijks het bed uit.

Onverwachte kantjes

Via een later opgemaakte transcriptie van een politieverhoor wordt snel duidelijk dat het echtpaar gedood zal worden. En dat Bill verantwoordelijk wordt gehouden. Maar hoe wordt Bill dit drama ingezogen? De schrijver laat stukje bij beetje onverwachte kantjes van de verschillende karakters zien. Bill is een lieve vader, maar hij kan het gokken niet laten. De populaire kinderarts leidt een dubbelleven. Wat is er toch met al die mensen? Net als je denkt te weten hoe het zit, heeft Edvardsson je weer op het verkeerde been gezet. Spannend tot de laatste bladzijde, deze familietragedie.

null Beeld
Beeld

Mattias Edvardsson
Familietragedie
(En familjetragedi)
Vert. Bianca Cornelissen
Luitingh-Sijthoff; 391 blz. € 21,99

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden