null Beeld

BoekrecensieKoken

Gevarieerd koken met vleesvervangers

Dana Ploeger

De een zal denken: eindelijk een kookboek met louter vleesvervangers, terwijl de ander het als een slimme marketingtruc ziet om de producten van De Vegetarische Slager in de boodschappenwagen te krijgen. Het is allebei waar. Nu producten als kipstuckjes en gehacktballetjes worden ingehaald door legio vleesvervangers komt Vleesch op een welkom moment. Maar het is te makkelijk om het af te doen als reclamestunt.

Want wie regelmatig vleesvervangers eet en dus ook vast weleens teleurgesteld raakt over de tegenvallende smaak, zal verheugd zijn om te lezen wat je allemaal wel niet kunt met die balletjes, burgers en stuckjes. Bekende chefs als Niven Kunz, Samuel Levie, Erik van Loo en Jonnie en Thérèse Boer delen hun favoriete recept met deze producten. En dat werkt: je komt op frisse ideeën voor lunch, snacks en avondmaaltijd. Tips zijn er ook, zodat je vanaf nu de kipstuckjes eerst een krokante korst geeft voor je ze verwerkt in een gerecht, anders blijven ze zompig. Wat opvalt is de variatie aan gerechten, die uitnodigend zijn gefotografeerd. En de couscous-ereburgerballetjes met rozenharissa vielen hier thuis in elk geval uitstekend in de smaak.

null Beeld

José en Fleur van Mil
Vleesch
Nijgh & Van Ditmar, € 25

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden