RecensieKookboek
Foodblogger Kevin Tatar (23) helpt je koken als een student, maar dan gezond
Met drie miljoen volgers kunnen we foodblogger Kevin Tatar niet meer negeren. Deze vrolijke 23-jarige Roemeense amateurchef studeerde in Eindhoven, maar ja, zoals dat gaat: nu leeft hij van zijn internetvideo’s.
Daarin klopt hij bij studentenhuizen aan en kookt met wat er aan eetbaars rondslingert. Wat aardappelen, een ei, fajitakruiden en spinazie en voilà: een grote rösti-achtige aardappelschotel. Zijn kookstijl en video’s focussen op: betaalbaarheid, voedingswaarde, gemak en plezier.
Het siert hem dat hij voor gezond gaat, zijn aanpak biedt genoeg nutriënten om de studententijd fris en fruitig door te komen. Een tof cadeau dus voor je studerende neef, nicht of (klein)kind.
Geinig, gerechten die je zo wegknaagt
Al is dit kookboek ook prima voor wie op de centen wil letten. Het biedt een keur aan burgers, pasta’s, noodles en eenpansgerechten die vlot klaar zijn en niet te veel kosten. Geinig zijn de gerechten die je zo achter je bureau kunt wegknagen, zoals een pita met buffalo chicken, quesadilla met tonijn of bagel met eiersalade.
Knap dat hij met zo weinig ingrediënten een aangenaam smaakpalet creëert. Wil je zijn smaken eerst uitproberen, volg dan @letsKWOOWK op de socials.
Kevin Tatar
Lekker. Gezond. Goedkoop
Forte Culinair; 176 blz. € 18,99