null Beeld

RecensieKookboek

Emma’s Amazing Asia Vega is heerlijk Aziatisch, met een bijsmaakje

Rick Pullens

Rijst is het lievelingseten van Emma de Thouars, vertelt ze in Emma’s Amazing Asia Vega. Ze wijdt er in haar tweede kookboek een hoofdstuk aan. Met verrassende gerechten als Japanse rijst met soja-eidooier en Spicy Koreaanse rice cakes.

De Thouars eerste kookboek, Amazing Asia, was een succes. Nu is er een vervolg met vegetarische recepten. In aparte hoofdstukken komen snacks, noedels, tofu en tempeh, ei en zuivel en aubergines aan bod.

‘Wie vegetarisch wil eten, zonder vlees te missen, moet Aziatisch koken’, stelt De Thouars. Tofu noemt ze geen vleesvervanger maar een op zichzelf staand product. Die benadering is te prijzen. Maak bijvoorbeeld eens de ‘Tofu met liefdeselixer’.

Ze hoopt dat mensen ‘verliefd worden’ op de Aziatische keuken. Het is de vraag bij wie dat met dit boek lukt. De Thouars lijkt zich vooral te richten op (jongere, vrouwelijke) thuiskoks die haar waarschijnlijk al volgen op Instagram. Foto’s van een lachende­­ Emma, alleen of met vriendinnen, domineren. Dat geeft een bijsmaakje.

null Beeld

Emma de Thouars
Emma’s amazing Asia vega
Nijgh & Van Ditmar;
336 blz. € 29,99

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden