null Beeld

RecensieKookboek

Elke dag noedels? Emma de Thouars helpt je op weg

Rick Pullens

“Ik wil dat alle mensen die als ze het even niet weten ‘een snelle pasta’ in elkaar draaien, vanaf nu een portie noedels maken”, stelt Emma de Thouars in haar nieuwe kookboek Noedels. 40 kommen comfortfood. Een fijn streven.

De Thouars laat in dit compacte boek niet alleen zien hoe je zelf noedels maakt, maar legt ook uit waar je op moet letten als je in de Aziatische supermarkt staat, waar het je al snel duizelt van alle soorten. Kijk bij glasnoedels bijvoorbeeld of deze zijn gemaakt van zetmeel of zoete aardappel.

De recepten zijn simpel, veelal vegetarisch. Maak eens de bosui-gembernoedels; hier thuis favoriet. De basisgerechten bevatten bewust weinig groente. Dat is volgens De Thouars een bijgerecht, dus daar is een apart hoofdstuk aan gewijd.

Jammer dat het taalgebruik in dit boek soms onnodig populair is, met zinnen als: ‘Hot oil noodles zijn de OG biang ­biang-noedels’. OG? Schrijf gewoon ‘originele/authentieke’, dat smaakt net zo goed.

null Beeld

Emma de Thouars
Noedels. 40 kommen comfortfood
Nijgh & Van Ditmar
192 blz. €26,99

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden