Kookboek

Culipodcast duikt in de wereld van de kookboekenmakers

null Beeld

Culinaire podcasts gaan veelal over de crème de la crème van de culiwereld, over eettrends of bijzondere gerechten. Maar deze nieuwste culipodcast gaat puur over kookboeken. Auteur en kookliefhebber Ronald Giphart en tv-chef Danny Jansen van 24Kitchen bespreken elke week in hun ‘Kookboekenclub’ een recent kookboek met de makers zelf.

Zo leer je alles over hoe Vanja van der Leeden tot haar Indostok kwam en hoe Soenil Bahadoer, auteur van Spicy Chef en chef-kok van sterrenrestaurant De Lindehof zich de Nederlandse eetgewoontes eigen maakte als jochie toen hij vanuit Suriname in Rotterdam terechtkwam. Ze geven hiermee een fraai inkijkje in de levens van chefs en hun kookboek.

Toch blijft het lastig: een podcast over eten. Hoe geanimeerd de twee presentatoren ook praten over hun favoriete kookboeken uit eigen collectie of hoe betrokken ze ook zijn bij hun gasten. Want zo luisterend naar de twee mannen die al smakkend en instemmend smullen van de uitmuntende saté van Van der Leeden, loopt het water je niet meteen in de mond. Het gaat zelfs een beetje tegenstaan. Daarvoor mis je toch te veel het beeld van het gerecht.

Podcast ‘De Kookboekenclub’ is te beluisteren via je favoriete podcastkanaal.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden