KookboekBuiten eten

Buiten is het nieuwe binnen

null Beeld
Beeld

Met wat heerlijke lentedagen achter de rug kan een zonnig kookboek met gerechten om buiten te nuttigen niet ontbreken. Met Buiten eten van radio-dj en kok Pieter Kok krijg je vanzelf zin om een grote mand van de zolder te gaan halen en die vol te stoppen met buitenvoedsel.

Zoals zijn pulled pork met eigengemaakte pickles, hotdogs met drie verschillende toppings of Zaanse parelgortsalade bijvoorbeeld. Kies voor het toetje de meeneempavlovataart of shortbread met lemoncurd. Allemaal smulwaardig en zo uit het vuistje op te eten.

Verwacht niet dat je met dit boek zo de natuur in wandelt om daar iets in elkaar te flansen. Het is Kok juist een doorn in het oog dat Nederlanders zo weinig in de keuken staan. We bungelen onderaan in Europa: gemiddeld 18 minuten besteden we dagelijks aan het preparen van ons eten. Dat moet anders, vindt hij. De gerechten zijn dan ook niet in een handomdraai klaar. Het gaat er juist om dat je je eerst verschanst in de keuken om daarna de show te stelen in het park, het bos of op het water. Met een genereuze mand om te delen. Want buiten is het nieuwe binnen.

Buiten eten met Pieter Kok
Kosmos; 176 blz. € 24,99

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden