Pepijn van Houwelingen

Ministers overwegen stappen tegen FvD om nazitweet, ook Kamerlid ‘trekt streep’

De ministers Ernst Kuipers (D66, Volksgezondheid) en Karien van Gennip (CDA, Sociale Zaken) beraden zich op stappen tegen FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen omdat die op Twitter een gefotoshopte afbeelding van hen heeft geplaatst met een nazivlag.

Laura van Baars

Kuipers en Van Gennip vinden het ‘stuitend’ en ‘een nieuw dieptepunt in de bejegening van bestuurders en politici’.

Kuipers en Van Gennip zetten afgelopen week zelf een foto online waarop zij een vlag hijsen met de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties op het gebouw dat hun ministeries delen. In zijn tweet zette Van Houwelingen daarnaast een foto waarin dat doek is vervangen door een nazivlag. “De façade en de werkelijkheid”, was de begeleidende tekst.

D66-fractievoorzitter Jan Paternotte vindt het ‘woestmakend’ dat Tweede Kamerlid Van Houwelingen ‘de veiligheid van de ministers zo in gevaar brengt’. “En het is al even wanstaltig dat daarvoor een nazivlag wordt gebruikt.”

Paternotte dient een klacht in bij het college van onderzoek integriteit van de Tweede Kamer ‘om te zorgen dat dit niet ongestraft blijft. We moeten de grens blijven trekken, keer op keer.’

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden