null Beeld

PodcastHaags Halfuurtje

Hoe Europa een migratiecrisis probeert te voorkomen

Redactie Trouw

Migratie staat sinds een paar maanden dubbel en dwars bovenaan de Brusselse agenda. Deze week bespraken Europese leiders de voorspelde stijging van het aantal migranten tijdens een speciaal ingelaste EU-top in Brussel. Wat voor een rol speelt premier Rutte bij het maken van deze plannen? En wat wil de Europese Commissie precies?

Trouw EU-correspondent Romana Abels schetst vanuit Brussel hoe de Europese migratieplannen er de komende tijd uitzien. Gaan deze ‘nieuwe’ plannen de beoogde oplossing zijn, of stevent Europa af op een crisis zoals we die in 2015 zagen?

Beluister de nieuwe aflevering van Haags Halfuurtje via onderstaande speler, of zoek hem op via Spotify, iTunes, Podimo of een van de andere bekende podcastkanalen.

In Haags Halfuurtje zet presentator Christoph Schmidt elke vrijdag de schijnwerper op het Haagse schimmenspel. Schmidt is politiek verslaggever van Trouw en als oud-correspondent thuis in de Brusselse wandelgangen. Met wisselende gasten bespreekt en duidt hij nieuws, zoekt hij inhoud achter de hype en zoekt hij antwoorden op de grote vragen.

Presentatie: Christoph Schmidt; Redactie: Hannah van der Wurff. Montage: Charlot Verlouw

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden