Stikstof

D66-jongeren willen maximumsnelheid van 90 km/u

null Beeld ANP
Beeld ANP

In de strijd tegen stikstof willen de jongeren van regeringspartij D66 een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur op snelwegen. Dat is ook fantastisch voor de gezondheid, zeggen ze. De luchtvervuiling en geluidshinder worden minder en het aantal verkeersdoden neemt af.

ANP

De Jonge Democraten komen zaterdag op het D66-congres in Breda met een oproep voor een verlaging van de maximumsnelheid. “Nu het kabinet toch aan het schuiven is met de maximumsnelheid kunnen ze beter gelijk doorzetten”, aldus voorzitter Annabel Broer. Zij vindt dat ‘zeker D66' bereid zou moeten zijn om ‘deze lastige keuze’ te maken, ook als dit bij kiezers niet zo populair is.

D66-voorman Rob Jetten vindt het voorstel wel heel radicaal. “Je wilt wel een beetje door kunnen rijden”, reageert de voorzitter van de fractie in de Tweede Kamer.

Het kabinet bekijkt of het zin heeft de maximumsnelheid te verlagen bij de aanpak van de stikstofcrisis. Mogelijk moeten automobilisten alleen in de buurt van natuurgebieden gas minderen, maar het kan ook zijn dat er een algemene snelheidsverlaging komt.

Lees ook:

Stop snel met 130 kilometer per uur, want ‘vroem’ is ‘boem’ en vies bovendien

Er zijn veel meer argumenten om snel de maximumsnelheid te verlagen, schrijft oud-projectleider snelheidslimieten Martin Kroon.

Kabinet: 500 miljoen tegen stikstofprobleem

Het kabinet stelt eenmalig 500 miljoen euro beschikbaar voor maatregelen tegen de stikstofproblematiek. Dat meldt het ministerie van Landbouw.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden