null Beeld

PodcastWijsneuzen

Podcast: Wijsneuzen komt terug over de verkiezingen

Wijsneuzen is terug: in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen gaan Frits van Exter en Menno Hurenkamp in gesprek met gasten en politiek redacteuren van Trouw.

Redactie Trouw

Natuurlijk, de coronacrisis en de nasleep van de toeslagenaffaire zullen hun stempel drukken op de verkiezingscampagnes. Maar er is meer; het klimaat natuurlijk, maar ook de toekomst van het onderwijs, de zorg, migratie, woningmarkt, Europa en meer. Het zijn grote thema’s waarvoor keuzes moeten worden gemaakt. En dat begint bij de parlementsverkiezingen van 17 maart.

Trouw gaat vanaf vrijdag 22 januari, in aanloop naar die verkiezingen, van start met een nieuwe reeks van de podcast ‘Wijsneuzen, de verkiezingen’. Hierin gaan oud-hoofdredacteur Frits van Exter samen met politicoloog Menno Hurenkamp wekelijks in gesprek met politiek redacteuren van de krant. Hoe krijgen de lijsttrekkers hun boodschap voor het voetlicht ten tijde van een lockdown? Wat zeggen ze, wat bedoelen ze en waar hoor je ze niet over?

Ook is er elke week een ‘wijsneus’ te gast, met de kennis en de ideeën om nader inzicht te bieden in de de grote vragen: hoe verminderen we kansenongelijkheid, maken we de zorg toekomstbestendig, verminderen we de CO2-uitstoot, bouwen wij betaalbare huizen en hoe vinden wij onze plek in een snel veranderende wereld?

Daarover spreken wij tot en met de verkiezingen onder andere met Sarah de Lange , Heleen de Coninck, Naima Azough, Monique Kremer, Margo Trappenburg, Monika Sie Dihan Ho en Julia Wouters .

‘Wijsneuzen. de verkiezingen’ is vanaf vrijdag 22 januari elke week te beluisteren via de website van Trouw en alle bekende podcastadressen.

Abonneer u vast via de bekende kanalen als Omny, Spotify, Apple en Stitcher.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden