null Beeld

PodcastHaags Halfuurtje

Podcast: Van een warme zomer naar een hete Haagse herfst

Redactie Trouw

De zomer begon tamelijk kabbelend, werd al snel broeierig, en kwam door een explosief interview door minister, nee, partijleider Wopke Hoekstra over de stikstofdeadline tot ontploffing.

Ministers, Kamerleden én Haagse journalisten moesten rap terugkeren om te praten over deze vertrouwenscrisis die plots binnen de coalitie is uitgebroken. Naast de stikstofcrisis kwam daar de afgelopen week ook nog het rap escalerende opvangprobleem rondom aanmeldcentrum Ter Apel bij. En oja, burgers worstelen ondertussen met duurdere boodschappen en stijgende energierekeningen.

Beluister de nieuwe politieke podcast van Trouw via onderstaande speler, of zoek hem op via de bekende podcastkanalen.

Den Haag kan zich opmaken voor een hete herfst, zoveel is duidelijk.

In deze aflevering van Haags Halfuurtje praat Christoph Schmidt hierover met chef politiek Bart Zuidervaart. Voor deze ene eerste keer op maandag - om het politieke seizoen af te trappen. Hoeveel crises kan een kabinet aan? En gloort er na deze warme zomer en de komende hete herfst nog wel een nieuwe lente voor Rutte IV?

Haags Halfuurtje is de nieuwe politieke podcast van Trouw, waarin presentator Christoph Schmidt elke week de schijnwerper zet op het Haagse schimmenspel. Schmidt is politiek verslaggever van Trouw en als oud-correspondent thuis in de Brusselse wandelgangen. Met wisselende gasten bespreekt en duidt hij nieuws, zoekt hij inhoud achter de hype en zoekt hij antwoorden op de grote vragen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden