null Beeld

PodcastAchter de Schermen

Podcast: hoe is het om elke dag over corona te moeten schrijven?

Achter de Schermen

In deze editie van Achter de schermen gaat Lars Anderson in gesprek met Trouw-redacteur Marco Visser, redacteur Gezondheid & Zorg voor Trouw, over hoe het is om als journalist te werken tijdens de coronacrisis.

Marco Visser zit bovenop het coronavirus dat ons land en ons gezondheidssysteem midscheeps treffen. Hoe gaat het op dit moment? Wat zijn het soort verhalen die hem raken? Want is hij nu niet ineens een soort oorlogscorrespondent, in de frontlinie van het nieuws waarvan het aantal slachtoffercijfers dagelijks stijgt?

Journalist en redacteur Marco Visser (49) werkt al twaalf jaar voor Trouw. Sinds twee jaar schrijft hij over de gezondheidszorg. En sinds eind februari gaan zo goed als al zijn verhalen alleen nog over corona. Lars Anderson is zelfstandig journalist en werkt aan journalistieke innovatie bij DPG Media, de uitgeverij van Trouw.

Luister ook de eerdere aflevering van deze reeks, waarin Anderson in gesprek gaat met hoofdredacteur Cees van der Laan over het maken van de krant in een anderhalve-meter-economie.

Luister via bovenstaande player naar Achter de Schermen, of via Omny. Ook kunst u natuurlijk de podcast Achter de Schermen beluisteren via de bekende kanalen als iTunes, Spotify en Google Podcasts.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden