PodcastOnverdoofd

Podcast: Games waren voor Michiel Smit een infuus van eigenwaarde

Michiel Smit:
Michiel Smit: "Wat heb ik vandaag nou helemaal gedaan? Ik heb alleen maar honderd mensen neergeschoten."Beeld Martijn Gijsbertsen

In de serie ‘Onverdoofd’ spreekt schrijver Erik Jan Harmens met bekende en minder bekende Nederlanders die net als hij hebben besloten zichzelf niet langer te bedwelmen.

Onverdoofd

In deze tiende aflevering van spreekt hij met Michiel Smit, die een boek schreef over de gamesverslaving waar hij als tiener mee worstelde.

Acht, tien uur per dag bracht Michiel soms door in World of Warcraft. Of ging hij van headshot naar headshot in Unreal Tournament. “In de ene wereld werd ik steeds beter, in de andere ging ik steeds meer achterlopen. Ik heb alleen maar honderd mensen neergeschoten.” Na zijn tienertijd probeerde hij wanhopig de verloren tijd in te halen, wat maar ten dele lukte. En de spellen van nu zijn er alleen maar verslavender op geworden, waarschuwt hij.

U kunt zich middels bovenstaande player abonneren om een melding te krijgen wanneer er een nieuwe aflevering is gepubliceerd. U kunt de podcast ook vinden via de bekende kanalen als Spotify, Apple en Google Podcasts.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden