null Beeld

PodcastDe Roomse Loper

Podcast: Dertien nieuwe kardinalen en het raadsel van Mulisch

In de podcast De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u bij over de stand van zaken in de katholieke wereld.

De Roomse Loper

Zaterdag 28 november is het ‘Prinsjesdag’ in het Vaticaan. Dan creëert paus Franciscus dertien kardinalen, die ook wel de ‘prinsen van de kerk’ worden genoemd. Kardinalen zijn de belangrijkste adviseurs van de paus en hebben het unieke recht een paus te mogen kiezen.

Beluister De Roomse Loper via onderstaande speler, of via kanalen als Omny, iTunes, Spotify en Google Podcasts.

Normaal is zo’n kardinaalscreatie een feestelijke dag met vrolijke gezichten, nu zal de sfeer vanwege het coronavirus heel anders zijn. Een handjevol mensen in de Sint-Pieter en twee nieuwe kardinalen die alleen online aanwezig zullen zijn. Fens en Van der Heijden nemen de lijst met nieuwe kardinalen door en bespreken de gevolgen hiervan voor het volgende conclaaf.

Verder bracht Christian van der Heijden een bezoek aan het Heilige der Heiligen van de literatuur: de werkkamer van Harry Mulisch. Hij stuitte daar op een groot raadsel, want wat doet een kleurenprent van de heilige Catharina van Alexandrië daar in hemelsnaam?

Volg De Roomse Loper ook op Twitter. Beluister eerdere afleveringen via trouw.nl/deroomseloper.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden