KerstpodcastAflevering 3

Kerstpodcast: Een verhaal over verborgen verdriet, een leven lang


Trudy Scheele - Gertsen. Ze stond in de jaren zestig als ongehuwde moeder haar kind gedwongen af, dat kwam destijds veel vaker voor. Beeld Bram Petraeus.
Trudy Scheele - Gertsen. Ze stond in de jaren zestig als ongehuwde moeder haar kind gedwongen af, dat kwam destijds veel vaker voor.Beeld Bram Petraeus.

De kerstdagen zijn traditioneel een tijd om terug te blikken. Rond de kerstdagen brengt Trouw drie verhalen, uitgekozen door de hoofdredactie.

Redactie

Het zijn misschien wel de beste menselijke, ontroerende verhalen van het afgelopen jaar, ingesproken door redacteur Rianne Oosterom.

Een verhaal over verborgen verdriet, een leven lang. Op haar 22ste stond Trudy Gertsen haar pasgeboren zoon af. Met het verhaal van Petra Vissers kwam aan het licht dat er honderden moeders zijn die zich in de jaren zestig gedwongen voelden, onder druk van familie of wie dan ook, hun kind af te staan. Afstandsmoeders, zoals Gertsen, stelden dit jaar de Staat aansprakelijk voor het leed wat hen is aangedaan.

Lees ook:

Trudy Scheele-Gertsen moest haar kind afstaan, nu stelt ze de Staat aansprakelijk

Meer dan tienduizend moeders stonden in de jaren vijftig, zestig en zeventig hun kind af. Trudy Scheele-Gertsen (73) stapt nu als eerste van hen naar de rechter. ‘Wat er met mij en mijn zoon is gebeurd, is mensonterend’.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden