null Beeld -
Beeld -

PodcastHaags Halfuurtje

Hoe de strijd om de ruimte de Statenverkiezingen op scherp zet

Redactie Trouw

De strijd om de ruimte is begonnen. Geen wonder, want in een land waar elk stukje grond een bestemming heeft, worden discussies fel gevoerd wanneer die bestemming verandert. Dat maakt de komende Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart belangrijker dan ooit.

Met verslaggever Judith Harmsen kijkt presentator Christoph Schmidt hoe Nederland eruit zal zien in de toekomst. Dat antwoord ligt bij de provincies, want zij gaan de komende jaren grote besluiten nemen over bouwen, boeren en hoe we ons bewegen. Dat is voor de Staten een ingewikkelde balanceeract tussen natuur en mens, maar ook tussen gemeente en het Rijk.

Beluister de nieuwe aflevering van Haags Halfuurtje via onderstaande speler, of zoek hem op via Spotify, iTunes, Podimo of een van de andere bekende podcastkanalen.

Lees hier alle verslaggeving van Trouw over de Statenverkiezingen

Lees hier het liveblog van Trouw over de Statenverkiezingen

In Haags Halfuurtje zet presentator Christoph Schmidt elke vrijdag de schijnwerper op het Haagse schimmenspel. Schmidt is politiek verslaggever van Trouw en als oud-correspondent thuis in de Brusselse wandelgangen. Met wisselende gasten bespreekt en duidt hij nieuws, zoekt hij inhoud achter de hype en zoekt hij antwoorden op de grote vragen.

Presentatie: Christoph Schmidt; Redactie en productie: Hannah van der Wurff. Montage: George Paul Henneberke.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden