null Beeld -
Beeld -

PodcastHaags Halfuurtje

Hoe de oorlog in Oekraïne alle heilige huisjes omver duwt

Deze aflevering van Haags Halfuurtje staat in het teken van een grimmig jubileum: een jaar geleden viel Rusland Oekraïne binnen, sindsdien is het oorlog.

Redactie Trouw

In die oorlog zijn flink wat heilige huisjes gesneuveld. Europese landen leveren eensgezind wapens, de Navo wordt uitgebreid en de Nederlandse inlichtingendiensten zeiden dat een gewapend conflict op Europese bodem weliswaar onwaarschijnlijk, maar ook 'voorstelbaar’ is.

We blikken terug op een jaar oorlog met Christoph Schmidt, die deze keer niet de podcast presenteert, maar plaatsneemt achter de microfoon van de gast. Hoe staat het met de wapensteun, en hoe gaat dit verder? De presentatie is deze keer in handen van Hannah van der Wurff.

Beluister de nieuwe aflevering van Haags Halfuurtje via onderstaande speler, of zoek hem op via Spotify, iTunes, Podimo of een van de andere bekende podcastkanalen.

In Haags Halfuurtje zet presentator Christoph Schmidt elke vrijdag de schijnwerper op het Haagse schimmenspel. Schmidt is politiek verslaggever van Trouw en als oud-correspondent thuis in de Brusselse wandelgangen. Met wisselende gasten bespreekt en duidt hij nieuws, zoekt hij inhoud achter de hype en zoekt hij antwoorden op de grote vragen.

Presentatie: Hannah van der Wurff. Productie: Charlot Verlouw. Montage: George Paul Henneberke

Lees alle verhalen uit onze Oekraïne special op trouw.nl/eenjaaroorlog

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden