null Beeld -
Beeld -

PodcastHaags Halfuurtje

Hoe bestuurbaar is Nederland straks nog?

Redactie Trouw

Een ‘monsterzege’, zeggen ze in Den Haag en ver daarbuiten. De BoerBurgerBeweging is bij de verkiezingen vanuit het niets in alle provincies de grootste geworden. Wat zet dit allemaal in beweging in het politieke landschap, waar toch snel beslissingen zullen moeten vallen in het stikstofdossier?

Daarover praten de chef van de politieke redactie van Trouw, Niels Markus, en presentator Christoph Schmidt. Hoe beïnvloedt deze verkiezingsuitslag de slagkracht van de coalitie en de bestuurbaarheid van het land? En hoe zit het precies met die vermeende kloof tussen stad en platteland, waarover BBB ijverig campagne voerde?

Beluister de nieuwe aflevering van Haags Halfuurtje via onderstaande speler, of zoek hem op via Spotify, iTunes, Podimo of een van de andere bekende podcastkanalen.

In Haags Halfuurtje zet presentator Christoph Schmidt elke vrijdag de schijnwerper op het Haagse schimmenspel. Schmidt is politiek verslaggever van Trouw en als oud-correspondent thuis in de Brusselse wandelgangen. Met wisselende gasten bespreekt en duidt hij nieuws, zoekt hij inhoud achter de hype en zoekt hij antwoorden op de grote vragen.

Presentatie: Christoph Schmidt; Redactie en productie: Hannah van der Wurff.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden