null Beeld -
Beeld -

Podcast

GroenLinks en de Partij van de Arbeid zijn verliefd. Waar leidt dat toe?

Komend weekeinde bereiken GroenLinks en de Partij van de Arbeid een nieuwe mijlpaal in hun steeds inniger wordende samenwerking. Kan die partijcombinatie volgende maand de grootste van het land worden bij de Provinciale Statenverkiezingen?

Redactie Trouw

Politiek redacteur Wilma Kieskamp vertelt over de goede sfeer in die ‘linkse wolk’ en over mogelijke hindernissen bij een echte fusie.

Correctie: in deze aflevering spreekt Wilma Kieskamp over een fusie die leidde tot de ChristenUnie in 1980. Dat klopt niet, de ChristenUnie is opgericht in 2000 na een fusie tussen GPV en RPF.

Beluister de nieuwe aflevering van Haags Halfuurtje via onderstaande speler, of zoek hem op via Spotify, iTunes, Podimo of een van de andere bekende podcastkanalen.

In Haags Halfuurtje zet presentator Christoph Schmidt elke vrijdag de schijnwerper op het Haagse schimmenspel. Schmidt is politiek verslaggever van Trouw en als oud-correspondent thuis in de Brusselse wandelgangen. Met wisselende gasten bespreekt en duidt hij nieuws, zoekt hij inhoud achter de hype en zoekt hij antwoorden op de grote vragen.

Presentatie: Christoph Schmidt; Redactie en productie: Hannah van der Wurff.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden