null Beeld RV
Beeld RV

PodcastDe Roomse Loper

Een podcast vol weemoed: De allerlaatste Roomse Loper

Redactie Trouw

Aan alles komt een eind, zo ook aan De Roomse Loper.

Vijf jaar lang bespraken Christian van der Heijden en Stijn Fens op lichte toon, met ironische bril en een gezond gevoel voor zelfspot het wel en wee rond de katholieke kerk en geloof. Een zwaar, zo niet hét zwaarste onderwerp des levens op een toegankelijke manier bespreken, dat was hun inzet.

Beluister De Roomse Loper via onderstaande speler, of via kanalen als Omny, iTunes, Spotify en Google Podcasts.

In deze slotaflevering blikken Fens en Van der Heijden nog eenmaal terug op tachtig afleveringen van De Roomse Loper, op hoogte- en dieptepunten. Ze hielden u op de hoogte van de laatste politieke roddels uit het gesloten Vaticaan, Paul McCartney kwam niet zelden voorbij. Ook plezierig waren de uitstapjes naar een Caravaggio-tentoonstelling of de ontvangst van speciale gasten zoals Herman Finkers of als er weer eens wetenswaardigheden konden worden uitgewisseld over de mooiste stad ter wereld. Ze deinsden niet terug voor de pijnpunten: seksueel misbruik, de behandeling van homoseksualiteit.

“Je schaamt je gewoon rot. Maar we ontkwamen er ook niet aan. Om daar nu lollig over te doen...” Volgens de heren is nu alles gezegd. Het is tijd voor iets nieuws, dat zeker zal komen. Ze danken en groeten u, beste luisteraar, nog een allerlaatste maal. Een podcast vol weemoed dus, maar onthoud, er is leven na de dood.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden