Yep logo liggend

Podcast

De Yep van Tegenwoordig maakt zich geen zorgen over échte ouderdom

Yep logo liggendBeeld Suzan Hijink

Dagblad Trouw heeft voor het eerst een groot representatief onderzoek laten uitvoeren onder deze nieuwe bevolkingsgroep: de Young Elderly Persons (yep’s).Er komen er steeds meer van.

Redactie

Vroeger gingen we op ons 65ste met pensioen, dan konden we nog vijf jaar met een sigaar in het park zitten, en dan was het wel gedaan. Maar tegenwoordig lonkt eerst nog een vakantie van soms wel twintig jaar, waarin we gemiddeld gezonder zijn, rijker en hoger opgeleid.

. Beeld .
.Beeld .

De periode tussen ons pensioen en het moment dat we afhankelijk worden van zorg, is door de jaren heen zo spectaculair verlengd dat de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving inmiddels spreekt over een extra ‘derde levensfase’. In deze podcast vertellen Hans Marijnissen en Marten van de Wier u alles over dit nieuwe demografische verschijnsel: de Yep.

Luister via bovenstaande player naar de podcast over de Yep, of via Omny. Ook kunst u natuurlijk de podcast Achter de Schermen beluisteren via de bekende kanalen als iTunes, Spotify en Google Podcasts.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden