. Beeld .
.Beeld .

PodcastDe Isoleercelmonologen

Achter de Schermen: de Isoleercelmonologen

Hoe is het om dagenlang in een isoleercel te zitten? Afgesloten van de wereld, met niets meer dan een matrasje en een stalen wc voor handen?

Redactie

Het lukt ggz-instellingen niet hun plechtige belofte na te komen om patiënten minder vaak op te sluiten. De separeerruimte blijkt een noodzakelijk kwaad, blijkt uit een rondgang van Trouw in samenwerking met Investico en De Groene Amsterdammer. Maar wat vinden patiënten eigenlijk zelf van die isoleercel?

In deze aflevering van de Trouw Achter de Schermen Podcast gaat Trouw-redacteur Rianne Oosterom in gesprek met Jeroen Zwaal, die in het verleden kampte met psychoses en zelf een poos doorbracht in zo’n isoleercel. Ook schreef hij voor Trouw een monoloog om inzichtelijk te maken hoe dat is: psychose, wanen en het verblijf in ‘de separeer’.

Achter de Schermen Podcast

Op onze pagina op SoundCloud kunt u zich abonneren op de Achter de Schermen Podcast. Ook is er de app te downloaden om de podcast direct uw telefoon te beluisteren. De podcast staat ook op iTunes, Spotify en Google Podcasts.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden