Over ons

Trouw is een nieuwsmedium dat altijd op zoek gaat naar de verdieping achter het nieuws. Wij houden u op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen en discussies van de dag. Nog belangrijker vinden wij het om de betekenis van dat nieuws bloot te leggen.

Trouw verscheen voor het eerst in 1943, als de illegale krant van het protestantse verzet tegen de Duitse bezetter. Na de oorlog ging Trouw bovengronds door.In die tijd gold de krant als de spreekbuis van de protestantse zuil.

Tegenwoordig zijn wij een onafhankelijk medium, dat niet meer exclusief voor het christelijke volksdeel schrijft. Maar onze geschiedenis beïnvloedt onze identiteit nog steeds: wij hebben in de berichtgeving bijzondere aandacht voor democratie, duurzaamheid en alle vormen van religie, filosofie en levensbeschouwing. Wij gaan liever op zoek naar oplossingen voor maatschappelijke problemen, dan dat we slechts aan de zijlijn commentaar leveren. We strevennaar verbinding met onze lezers.

Op papier verschijnt Trouw iedere dag met het katern De Verdieping, waarin de langere achtergrondverhalen bij het nieuws staan. In het weekeinde maken wij tevens de bijlages Tijd en Letter & Geest. Tijd brengt verhalen uit het dagelijks leven, Letter & Geest brengt essays en boekrecensies.

Online kunt u de verhalen van onze journalisten lezen op het moment dat ze relevant zijn, vaak nog voor ze in de krant verschenen zijn. Abonnees hebben onbeperkt toegang tot onze site, anderen kunnen een beperkt aantal verhalen per maand lezen.

Wilt u ons vrijblijvend uitproberen? Geef u dan hier op voor een proefabonnement.