null Beeld

Lezersreacties

Zou u dit ook hebben geschreven over een wijnopleiding?

Redactie Trouw

Biercursus

‘Overheid betaalt weer mee aan cursus bier tappen’, kopt Trouw op 28 februari korzelig boven een artikel over de Stap-subsidies. Het gaat hier om een brede en erkende horecaopleiding (niet ‘cursus’), die draait om de biercultuur, biersoorten en bier behandelen en serveren. Zo’n opleiding verdiept de in de horeca aanwezige kennis. Zou u dit ook hebben geschreven over een wijnopleiding?

Marco Daane Pijnacker

Groningen

Een vernietigend rapport over de afhandeling van de aardbevingsschade in Groningen (Trouw, 25 februari). De woede en verontwaardiging zijn terecht. Toch vind ik het jammer dat niemand een keer een positief verhaal schrijft. Wat te denken van al die mensen die al jaren keihard werken om de schademeldingen op een goede manier af te handelen, de gemeenteambtenaren en de aannemers en bouwvakkers? Allemaal ook eens het vermelden waard.

Herman Mulder Veeningen

Lutheranen

Hartelijk dank voor het artikel over de positieve lutherse gemeenschap in Friesland (Verdieping, 27 februari). Net als alle kerkgenootschappen kampen zij ook met ledenafname. Desondanks zijn de kerkleden positief: met doemdenken komen we niet verder! Lutheranen gaan niet gebukt onder de zonden en worden niet doodgegooid met bijbelteksten. Een voorbeeld voor alle geloofs­gemeenschappen in Nederland.

Ben den Hollander Woerden

Identiteit

Hoe kunnen studenten ooit een band krijgen met een hoogleraar van wie de identiteit elke nanoseconde verandert? Het ‘spook van woke’ verbleekt erbij.

Herbert Wevers Gorssel

Dahl-liefhebbers

De column van Abdelkader Benali (Trouw, 28 februari) over Roald Dahl doet mij denken aan mijn gezin. We zijn liefhebbers van de boeken van Dahl. Eerst werden die uit de bibliotheek gehaald, later aangeschaft en bewaard en weer gelezen en voorgelezen. Met een brok humor leren we – oud en jong – de verschillen van mensen kennen. Waardevol.

Hetty Boot Maurik

Verzuimadviseurs

Het hoge ziekteverzuim maakt verzuimadviseurs gewild (Trouw, 28 ­februari). Ik denk eerder aan een indirecte noodkreet van werkgevers. De oorzaak ligt hier bij de overheid. Verplichte loondoorbetaling bij ziekte van twee jaar maakt werkgevers huiverig mensen in vaste dienst te nemen. En veel werknemers hebben helaas niet door dat ziek zijn niet altijd arbeidsongeschikt zijn betekent.

Vlasta de Groot-Piskora Zaltbommel

Ook een reactie insturen? Dat kan, in maximaal 150 woorden, naar lezersreacties@trouw.nl.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden