Lezersreacties
Zou u dit ook hebben geschreven over een wijnopleiding?
Biercursus
‘Overheid betaalt weer mee aan cursus bier tappen’, kopt Trouw op 28 februari korzelig boven een artikel over de Stap-subsidies. Het gaat hier om een brede en erkende horecaopleiding (niet ‘cursus’), die draait om de biercultuur, biersoorten en bier behandelen en serveren. Zo’n opleiding verdiept de in de horeca aanwezige kennis. Zou u dit ook hebben geschreven over een wijnopleiding?
Marco Daane Pijnacker
Groningen
Een vernietigend rapport over de afhandeling van de aardbevingsschade in Groningen (Trouw, 25 februari). De woede en verontwaardiging zijn terecht. Toch vind ik het jammer dat niemand een keer een positief verhaal schrijft. Wat te denken van al die mensen die al jaren keihard werken om de schademeldingen op een goede manier af te handelen, de gemeenteambtenaren en de aannemers en bouwvakkers? Allemaal ook eens het vermelden waard.
Herman Mulder Veeningen
Lutheranen
Hartelijk dank voor het artikel over de positieve lutherse gemeenschap in Friesland (Verdieping, 27 februari). Net als alle kerkgenootschappen kampen zij ook met ledenafname. Desondanks zijn de kerkleden positief: met doemdenken komen we niet verder! Lutheranen gaan niet gebukt onder de zonden en worden niet doodgegooid met bijbelteksten. Een voorbeeld voor alle geloofsgemeenschappen in Nederland.
Ben den Hollander Woerden
Identiteit
Hoe kunnen studenten ooit een band krijgen met een hoogleraar van wie de identiteit elke nanoseconde verandert? Het ‘spook van woke’ verbleekt erbij.
Herbert Wevers Gorssel
Dahl-liefhebbers
De column van Abdelkader Benali (Trouw, 28 februari) over Roald Dahl doet mij denken aan mijn gezin. We zijn liefhebbers van de boeken van Dahl. Eerst werden die uit de bibliotheek gehaald, later aangeschaft en bewaard en weer gelezen en voorgelezen. Met een brok humor leren we – oud en jong – de verschillen van mensen kennen. Waardevol.
Hetty Boot Maurik
Verzuimadviseurs
Het hoge ziekteverzuim maakt verzuimadviseurs gewild (Trouw, 28 februari). Ik denk eerder aan een indirecte noodkreet van werkgevers. De oorzaak ligt hier bij de overheid. Verplichte loondoorbetaling bij ziekte van twee jaar maakt werkgevers huiverig mensen in vaste dienst te nemen. En veel werknemers hebben helaas niet door dat ziek zijn niet altijd arbeidsongeschikt zijn betekent.
Vlasta de Groot-Piskora Zaltbommel
Ook een reactie insturen? Dat kan, in maximaal 150 woorden, naar lezersreacties@trouw.nl.