null Beeld

Lezersreacties

Zou prinses Beatrix niet liever bij prins Friso begraven worden?

Redactie Trouw

Koningsgraf

De kosten van de uitbreiding van de grafkelder in de Nieuwe Kerk in Delft lopen steeds verder op. Zou prinses Beatrix, op termijn, niet liever in Lage Vuursche begraven worden bij prins Friso? Zou het aan mij zijn, ik zou daarvoor kiezen. En de kosten. Ik meen dat onze koninginnen eerder werden gekarakteriseerd als een van ‘de rijkste vrouwen van Europa’.

Henk Bosma Zwolle

Vitamine D

Vitamine D gaat uit het basispakket (Trouw, 28 mei). Terecht: bij de drogist betaal je 2,50 euro voor 300 pillen van 10 microgram: per dag voldoende voor de meesten onder ons.

Alleen al de afleveringskosten bij de apotheek, 24 euro per jaar, overschrijden die 2,50 euro ruimschoots.

Roel Melchers Houten

Embryowet

D66 en VVD willen de embryowet verruimen, waarbij het mogelijk wordt om onder strikte voorwaarden embryo’s te maken voor specifiek omschreven doeleinden (Trouw, 30 mei). Ik las het met verbazing en afschuw. Waar houdt het op met het menselijk ingrijpen in het leven van de mens? Wat weten we als mens van de heiligheid van het leven? En als we al denken dat we dat wel weten, wat geeft de mens (lees: de arts of wetenschapper) dan het recht om over het leven van een ander mens (lees: embryo) te beslissen? Geeft het doen van wetenschappelijk onderzoek naar ivf-behandeling een arts het recht om hiervoor een ander (gemaakt) embryo te gebruiken? We moeten als mens afblijven van de heiligheid van het leven.

Annelies Stevens Leusden

Reductie

Peter Siebe en Hans van Dijk (‘Help burgers hun uitstoot te reduceren’, Opinie, 30 mei) doen een beroep op Natuurmonumenten, Milieudefensie en Greenpeace om een CO2-reductieplan te maken om zo het voortouw te trekken in de klimaatcrisis. Het is toch triest dat dit verzoek moet komen vanuit burgers voordat er genoeg gebeurt om de klimaatdoelstellingen te halen. Dit probleem is juist iets waarvoor we – naar mijn mening – een overheid hebben. ‘Alleen samen kunnen we dit oplossen’ lijkt mij hier net zo toepasselijk als bij de vorige crisis.

Barend Verheul ’s-Hertogenbosch

Sancties

De EU-leiders draaien met een grote boog om een olieboycot heen (Trouw, 30 mei). Het is maar goed dat Hongarije tegen is. De EU schiet zichzelf weer in de voet als deze sanctie doorgaat. Men begrijpt schijnbaar in Brussel niet dat de benzineprijs nu al veel te hoog is. Men jaagt de burger op nog hogere kosten. Dus de ingelaste vergadering in Brussel zal niets opleveren en dat is maar goed ook.

Ruud Kraan Aalsmeer

Goslinga

Hoeveel eerder had ik al eens willen schrijven hoezeer ik de columns van Hans Goslinga waardeer. Ik lees Trouw sinds 1976 en voor mijn gevoel was hij er toen al bij met zijn bijdragen, die getuigen van kennis van zaken, historisch besef en overzicht. Altijd lezenswaard, al moet je er even voor gaan zitten.

Gerhard Kruizinga Dalfsen

Onderbetaald

Als het gaat om het chronisch tekort aan personeel in de kinderopvang lees ik nergens over de belangrijkste reden: dat deze mensen flink onderbetaald worden. En dat terwijl ze zulk belangrijk werk verrichten waarbij ze van alle markten thuis moeten zijn. Geef ze een fatsoenlijk loon en het personeelstekort zal als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Sjoukje van der Schaaf Ouderkerk aan de Amstel

Anna Bolena

Dankzij de eerdere recensie van Peter van der Lint in de krant (Cultuur & media, 13 mei) hebben wij de opera Anna Bolena in Amsterdam bezocht en intens meegeleefd. Elke keer opnieuw weet uw recensent ons te enthousiasmeren. Deze fantastische lyrische tragedie was de reis vanuit de Achterhoek, met het openbaar vervoer natuurlijk, alleszins waard.

Corrie en Rob Stoeckart Vorden

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezers@trouw.nl.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden