null Beeld

OpinieLezersreacties

‘Zo blijkt maar weer dat we Poetins acties niet kunnen voorspellen’

Redactie Trouw

Vitamine D

De minister wil vitamine D uit het basispakket halen (Trouw, 28 mei). Nou moet ik al een paar jaar vitamine D zelf betalen omdat het niet meer vergoed wordt door de verzekeraar. Het zou de krant sieren als zij ons uit zou leggen hoe de minister iets uit het basispakket kan halen dat er al niet meer in zit.

Simone Verduin, Leiden

Geen gas uit Rusland

Frans Timmermans achtte het zo’n tien dagen geleden ‘zeer onwaarschijnlijk’ dat Poetin de gasleveranties aan Nederland zou stop zetten. Toch is het gisteren gewoon gebeurd. Per direct geen gas meer uit Rusland, ook al gingen Nederland en Europa op hun strepen staan over wat er in het contract staat: betalen in euro’s in plaats van in roebels. Zo blijkt maar weer dat we Poetins acties niet kunnen voorspellen. En wie schiet wie nu in de voet?

Ilona Dekker, Nieuwegein

Discriminatie

In het nieuws gaat het telkens over een moslim, die gecontroleerd werd vanwege een gift aan de moskee. Christenen werden even zwaar gediscrimineerd. Ik moest in 2013 mijn giften aan kerk en samenleving verantwoorden door het overleggen van bankafschriften. Dat betekent een avond opzoeken, printen en veel papieren insturen. In 2014 en 2015 hetzelfde verzoek. Uit een telefoongesprek bleek dat de Belastingdienst het helemaal niets vond dat giften aan kerk en samenleving een aftrekpost mogen zijn. In 2015 heb ik ze er op gewezen dat de Belastingdienst de regels niet maakt, maar alleen moet uitvoeren. Zonder voorkeuren.

Joop Baars, Lijnden

De Bonjokrant

Jarenlang hoorde ik bij een bezoekersgroep in een Huis van Bewaring. Voor een humane behandeling is contact tussen binnen en buiten de muren onmisbaar. De Bonjokrant die dreigt te verdwijnen (Trouw, 30 mei) is daarbij van wezenlijk belang. Gedetineerden kunnen hun verhaal kwijt en krijgen antwoord en raad. Zij kunnen lezen wat er gaande is buiten de muren. Zo komen zij beter voorbereid terug in de maatschappij. Als de Bonjokrant wordt opgeheven is dat slecht voor de gedetineerden én voor de maatschappij.

Marianne Sormani, Amsterdam

Embryowet

Met verwondering las ik het interview (Trouw, 30 mei) met Hermans en Paternotte over embryowetgeving. Ik twijfel niet aan hun bedoelingen en vast worden mensen geholpen als hun plannen doorgaan. Maar als onschuldige krantenlezer vraag ik mij af of er geen urgentere problemen om aandacht vragen. Misschien kunnen zij de publiciteit weer zoeken als ze daar een oplossing voor zien?

Gerard Streng, Bunnik

Marijn de Vries

Graag wil ik Marijn de Vries bedanken voor haar columns, die ik in alle opzichten geweldig vond. Mijn complimenten. Bewonderen en verwonderen houden het leven spannend.

Theo Ettema, Uithoorn

Marijn de Vries (2)

Marijn schrijft (Trouw, 31 mei) als laatste regel van haar laatste column: ‘Dank u wel dat u me las’. Ik zeg: ‘Dank dat ik je heb mogen lezen!’ Het ga je goed.

Ger Bakker, Krommenie

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden