null Beeld

Lezersreacties

Wat goed dat Uslu strijdt voor de bibliotheek

Redactie Trouw

Bieb

Wat een gave foto van staatssecretaris Gunay Uslu, die als een warrior voor een boekenkast staat afgebeeld en vertelt dat ze de bibliotheek wil ondersteunen (Trouw, 15 mei). Misschien is het een idee dat Trouw een serie maakt over wat er gebeurt in bibliotheken, in kleine en grote plaatsen. Mijn eigen ervaring is zonder meer positief. Als er een boek niet beschikbaar is, wordt het elders vandaan gehaald. Als het me beter uitkomt kan ik het ook buiten de openingstijden inleveren in een speciale brievenbus. En ik kan kopieën maken in de bieb.

Joki Harms, Hoorn

Ov

Een lezeres uit Ljussens (Lezersreacties, 15 mei) vraagt zich af hoe men zonder eigen auto uit een dorp ergens moet komen. Ze kan voor zichzelf kijken op 9292ov.nl: maandag tot en met zaterdag is het een uur reizen naar station Leeuwarden. Een andere optie, bijvoorbeeld voor de zondag, is per (elektrische) fiets 9,5 kilometer naar de bus in Dokkum. Voor boodschappen is een fietskarretje handig. En dan is er voor wie haast heeft nog de deelauto.

Joke Koelewijn, Naarden

Prioriteiten

Géén melding van het kampioenschap van Feyenoord op de voorpagina (Trouw, 15 mei). Wel een foto van misdienaars. Hier heeft Trouw iets gemist.

Henk de Wit, Wijk bij Duurstede

Boerderijwonen

Terecht opnieuw een voorstel tegen woningnood (Opinie, 15 mei) nu ook nog in relatie tot het oplossen van het stikstofprobleem: boerderijwonen. Prima idee. Maar het gaat waarschijnlijk bij de meeste gemeenten weer verzanden en vastlopen op visieloze plaatselijke politici. Ik ben zelf al acht jaar bezig om in het kader van de participatiemaatschappij een preventieve mantelzorgwoning bij te bouwen op ons erf en ons huis te verkopen aan onze dochter en haar gezin. Er komt daardoor ook nog een prachtige helft van een dubbele woning beschikbaar. Ik heb vorig jaar een pittige operatie moeten ondergaan en word momenteel behandeld voor een meer leeftijdgebonden kwaal. Met hulp van mijn echtgenote en kinderen ben ik nog redelijk zelfredzaam en heb ik nu gelukkig nog geen mantelzorgindicatie nodig. Ik mag volgens de omgevingswet het bijgebouw bouwen, maar ik mag er niet in wonen, omdat ik met mijn 81 jaar nog geen mantelzorgindicatie heb. De menselijke maat is in dit land al lang bij het grofvuil gezet en ingeruild voor meer profijtelijke uitgangspunten of voor het zogenaamde ‘ontstenen’ van het platteland.

Henk Houwers, Doetinchem

Windmolens

Geweldig dat BBB de windmolen­adepten weerstand biedt in hun pogingen het land en de Noordzee te veranderen in een industrieterrein. Onze kinderen krijgen onbetaalbare, onbetrouwbare stroom en een verwoeste leefomgeving. Zuid-Amerika en Afrika krijgen millieuverontreiniging door grondstoffenwinning, China verontreiniging door de productie. Als dit groen en duurzaam is, doe mij dan maar een paar kerncentrales.

Peter Boswijk, Leidschendam

Ook een reactie insturen? Dat kan, in maximaal 150 woorden, naar lezers@trouw.nl.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden