null Beeld -
Beeld -

Lezersreacties

Wat een slap stukje van Ephimenco!

Men wil vooral een schuldige

Onlangs weer een stuk over de toeslagenaffaire: ‘Hoe de Belastingdienst lage inkomens profileerde in de jacht op fraude’ (Trouw, 22 november). Ik lees dit met scepsis sinds ik het boek van Jesse Frederik gelezen heb: Zo hadden we het niet bedoeld. Dat belicht helder en goed gedocumenteerd de tekortkomingen van het systeem. Maar dit meer structurele plaatje ziet niemand, ook Kamerleden Leijten en Omtzigt niet. Men wil vooral een schuldige. Dit boek is de moeite waard voor wie deze affaire echt wil begrijpen.

Wil Prins Hillegom

Wat een slap stukje van Ephimenco!

Wat bedoelde Ephimenco nou met zijn column ‘Idioten’ (Trouw, 23 november)? Dat diep gefrustreerde idioten dan zomaar mogen relschoppen, vernielingen aanrichten en bakken gemeenschapsgeld voor politie-optreden enz. moeten worden uitgegeven? Wat een slap stukje!

Susan Schuurman Milaan

De laatste Winterspelen

Na het lezen van het artikel over de nepsneeuw in China tijdens de komende Olympische Spelen (Trouw, 23 november), begrijp ik dat dit de laatste Winterspelen zullen zijn. Er is niet genoeg sneeuw. Weer een wereldwijde wake-upcall over de opwarming van de aarde. Jammer dat het in Glasgow niet als argument gebruikt werd.

Charlotte Luijerink Den Haag

Vernederd

Marli Huijer voelt zich vernederd omdat zij vanwege een vergeten document het café niet in mag (Religie & filosofie, 23 november). Maar hoe vernederend is het dan als iemand naast je in een volle metro geen mondkapje wil opzetten? Als mensen jou rakelings passeren in plaats van even ruimte te laten? Dat geeft het signaal aan kwetsbaardere mensen: jouw leven doet er voor mij niet toe, ik wil mijn gang kunnen gaan.

G.J. Roebersen Ouderkerk aan de Amstel

Onze niet zelfgekozen tweedeling

Een predikant vraagt om slaapzakken voor de dakloze mensen in zijn gemeente (Trouw, 24 november). Deze daklozen werden kennelijk bestolen van het laatste wat ze nog aan spullen hadden, zoals hun slaapzak. Dan lees ik bij Stevo Akkerman dat er weer zoveel miljonairs bij zijn gekomen in ons land. Over deze niet zelfgekozen tweedeling hoor ik niet veel in de media of aan de diverse talkshow-tafels!

Jenneke Westendorp Wijk bij Duurstede

Kinderen vaccineren

Károly Illy en Danielle Jansen (Opinie, 24 november) vinden dat kinderen niet gevaccineerd hoeven te worden, omdat ze nauwelijks ziek worden van Covid-19. Maar een kind dat geen klachten heeft, kan de ouders wel besmetten: ouders knuffelen hun kinderen nu eenmaal. Zo word je als volwassene toch besmet, zodat het virus nog jaren kan rondwaren. Verder betogen ze dat je zonder goede reden niet aan het lichaam van een kind mag komen. Maar hoe zit het dan met baby’s die onder meer een DKTP-prik krijgen, niet ziek zijn, maar preventief worden ingeënt?

Jan van Heemst Monster

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezersreacties@trouw.nl.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden