null

Lezersreacties

VVD, ga achter Soumaya Sahla staan

Beeld -
Redactie Trouw

Forumschool

Zeki Arslan (Opinie, 24 januari) is tegen een politieke school, zoals Forum voor Democratie die wil oprichten. We moeten tegen alle vormen van ideologie op scholen zijn. Het zou beter zijn grondwetsartikel 23 over de onderwijsvrijheid te schrappen en alle scholen openbaar te maken. Dat is ook beter voor de rechten van meisje en vrouwen die in alle geloofsstromingen, maar ook bij FVD, er maar bekaaid vanaf komen.

Christie de Kleijne, Millingen aan de Rijn

Sahla

Ik begrijp de verontwaardiging en het gevoel van onveiligheid van Geert Wilders, die al jarenlang moet worden beveiligd. Maar als iemand veroordeeld is, haar straf heeft uitgezeten en gederadicaliseerd is, moet zij weer mee kunnen doen in onze samenleving. Dat begreep de VVD blijkbaar ook, die Soumaya Sahla een positie gaf. Maar dan moet de partij nu wel vierkant achter haar blijven staan en niet mee gaan huilen met de wolven in het bos door zich ongemakkelijk te voelen en na te gaan denken, zoals fractievoorzitter Sophie Hermans stelt.

Dilia van der Heem

Blij met corona?

‘Het coronavirus bereikt eindelijk ook Kiribati’ (Trouw, 24 januari). Hiermee suggereert de redactie blij te zijn dat ook deze eilandengroep is getroffen door corona. Daar had ‘helaas’ moeten staan.

Mark Nikamp, Raalte

Long covid

Soms schamen wij ons voor de Nederlandse regelgeving, nu met name voor alle zorgmedewerkers die long covid hebben opgelopen, zoals Ben van Omme (Trouw, 24 januari). Zij streden in de frontlinie van covid, kregen toen applaus en nu dreigt fors inkomensverlies. Wij juichen van harte het initiatief van de FNV toe, om vanuit een fonds financiële tegemoetkomingen te geven.

Jan Vriend en Marianne van Tol, Groningen

Preventie

David Baden en Karine van ’t Land denken dat door goede preventie de zorgkosten gereduceerd kunnen worden (Opinie, 22 januari). Natuurlijk is het zo dat met een gezond leven en goede voeding gezondheidswinst te boeken valt. Maar onze dood is onvermijdelijk. Er komt voor verreweg de meesten een periode dat op de gezondheidszorg een beroep gedaan zal moeten worden. Bekend is dat Alzheimer toeslaat bij veel ouderen. Of per saldo de kosten in die allerlaatste periode minder zullen zijn dan bij een eerder overlijden is niet te berekenen. Afgezien daarvan kun je mensen niet dwingen gezond te leven. Baden en van ’t Land presenteren een mooi stukje onrealistisch wensdenken als het over de kosten van de gezondheidszorg gaat.

Henk Kraaijenbrink, Borne

Rebus

Ze zijn er niet elke week maar ik kijk altijd uit naar de droedelrebus op zaterdag. Heerlijke gedachtekronkels. Nauwelijks in één dag op te lossen. Soms helemaal niet. Het zou fijn zijn als bij de oplossing en week later ook een korte uitleg staat.

Rob van der Vaart, Zoetermeer

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezers@trouw.nl.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden