null Beeld

Lezersreacties

Vrouwenlichamen zijn door de bouw en de motoriek ongeschikt voor voetbal

Redactie Trouw

Vrouwenvoetbal

In het vrouwenvoetbal knappen kruisbanden en carrières (Sport, 18 maart). Vrouwen en mannen zijn gelijkwaardig maar hun lichamen verschillen. Bij het turnen hangen mannen stoer aan de ringen, vrouwen balanceren gracieus op de evenwichtsbalk. Lichaamsbouw en motoriek zijn redenen dat voetbal feitelijk ongeschikt is voor het vrouwenlichaam. Ondanks alle goede bedoelingen zal vrouwenvoetbal zich nooit ontwikkelen tot een sport die gelijkwaardig is aan mannenvoetbal. Dat is niet erg, er zijn zoveel andere sporten die vrouwen even goed of beter beoefenen.

Kees Geertsema, oud-gymnastiekleraar, Zwinderen

BBB

Caroline van der Plas verklaart de aardverschuiving bij de verkiezingen door te stellen dat de gevestigde politiek niet goed luistert naar de mensen. Echter, hier wordt goed luisteren als synoniem gebruikt voor ‘het honoreren van mijn wensen’. BBB zal spoedig ervaren dat politiek bedrijven een afweging van belangen is. Dan wordt goed luisteren naar de ene, door de andere uitgelegd als: ik word niet gehoord. Dit leidt tot wantrouwen en wordt ook door BBB niet weggenomen in een individualistische maatschappij.

Wim Bouwstra, Nijkerk

BBB (2)

Johan Vollenbroek (Trouw, 18 maart) ontdekt een onverwachte medestander in zijn strijd voor de natuur. Ook BBB is tegen de opening van Lelystad Airport. En Schiphol zou moeten krimpen. Goed nieuws. Zouden al die ontevreden proteststemmers dat hebben geweten? Ik vermoed van niet, gezien onze verslaving aan vliegvakanties.

Chiel Dikken, Wateringen

CDA

Mijn CDA is geen rechtse, liberale partij. Laat die band met de VVD los en durf ook naar links te kijken. Mijn CDA heeft de rechtsstaat hoog in het vaandel. Blijf weg van beperking van de vrijheid van de rechterlijke macht. Mijn CDA werkt aan het oplossen van de huidige crises, waar zo veel mensen last van ondervinden, en niet aan het door niemand gevraagde herinvoeren van een dienstplicht. Mijn CDA is barmhartig. Laat het asielbeleid meer zijn dan het sluiten van de grenzen. En denk aan uw eigen gezinsbeleid.

Adriaan van Oosten, oud-CDA-wethouder in Zutphen

Predikantentekort

Twee PKN-predikanten maken zich zorgen over het slinkende aantal predikanten (Trouw, 18 maart). Volgens hen leidt een tekort aan academisch geschoolde voorgangers tot de ‘wildste bijgeloven en onwetenschappelijke nonsens’. Ik acht dat tekort juist een zegen, aangezien het merendeel van de huidige predikanten antwoord geeft op vragen die niet leven. Met als gevolg ‘nonsens-preken’ en een krimpende kerk. In plaats van academisch geschoolde voorgangers heeft de kerk behoefte aan bijbels-geestelijk geschoolde voorgangers, zeker de PKN.

Ton Ouwerkerk, Hasselt

Thuis sterven

Heel goed om palliatieve zorg vroeg in te zetten en de patiënt over het afscheid na te laten denken (Wetenschap, 18 maart). Wrang is dat de keuze om thuis te sterven lang niet altijd gehonoreerd wordt. Zorgverzekeraars worden strenger over 24-uurs terminale zorg thuis. Binnen twee weken moet het leven klaar zijn, anders wordt het te duur. De verpleegkundige dient ’s nachts ook te slapen bij de patiënt thuis, waken mag alleen bij medisch handelen. De verzekeraar betaalt liever voor zorg in een hospice, in verhouding goedkoper. De thuiszorg krijgt het rooster lang niet altijd rond. Hoewel de bevlogenheid er altijd is, zoals ik merk ik als transferverpleegkundige.

Ida Kooke, Zutphen

Doorzichtig

De politie in Noord-Brabant waarschuwt voor criminelen die zich voordoen als ‘nepagenten’ (Trouw, 18 maart). Gelukkig, daar zullen maar weinig mensen intrappen. Als die criminelen zich gaan voordoen als echte agenten, dan hebben we echt een probleem.

Johan Bakker, Almelo

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezers@trouw.nl

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden