null Beeld

Antwoordenop de vraag van Monic

Van garagegym tot krantenwijk: zo komen lezers fit de coronaherfst door

Monic Slingerland

Lezers vertellen hoe ze fit en fris blijven tijdens de coronaherfst. ‘Sporten in de herfstige buitenlucht geeft een kick.’

Santiago de Compostella

Bij de eerste lockdown ben ik met een vriendin virtueel naar Santiago de Compostella gaan lopen met de app My Virtual Mission: vlak bij huis wandelen en dan de kilometers invoeren in de app en zien waar je op de pelgrimsroute zou zijn. We hebben er inmiddels ruim 700 km op zitten en de finish is in zicht.
Masja van de Ven Maren-Kessel

Nederland in beweging

Het klinkt wat oubollig, maar ik doe vijf ochtenden per week mee met ‘Nederland in beweging’ op NPO 2. Verder pak ik de fiets en wandel met mijn teckel. Geen sportschool, maar bewegen kunnen we nog steeds.
Christine Merjenburgh Emmeloord

Pamela Reif

Sinds de eerste coronagolf zijn we fans van Pamela Reif. Deze Duitse mevrouw heeft op YouTube korte sportvideo’s van 8 tot 20 minuten, voor buik, billen of total work-out. We zeggen regelmatig tegen elkaar: zullen we een pamelaatje doen?
Geeske Wildeman Leiden

Garagegym

Toen in het voorjaar de sportscholen dichtgingen, heb ik van mijn garage een ‘gym’ gemaakt. Ik bracht de ballast naar de milieustraat, gaf mijn honk een verfbeurt en kocht eindelijk de loopband die ik altijd al wilde. Ik nam een abonnement op Spotify om mijn prestaties te begeleiden en bestelde een poster met een hardloper bij ondergaande zon voor de juiste sfeer. Laat maar komen die herfst.
Hans Breuker Leeuwarden

Racefiets

Tien jaar geleden kocht ik een racefiets. Een van de beste beslissingen van mijn leven. Heerlijk om eens even flink door te trappen en jezelf in het zweet jagen. Nu de winter komt, kunnen we minder fietsen. Toen ik de racefiets net had, kocht ik ook een tweedehands fietstrainer. Die heb ik nu van zolder gehaald. Als het regent, ga ik een uurtje buiten onder een afdakje fietsen.
Jennie de Vries Sleen

Krantenwijk

Ruim 25 jaar geleden zat ik ook veel binnen vanwege vrijwilligerswerk vanuit huis. Voor de broodnodige dagelijkse beweging begon ik aan een krantenwijk. Dit ochtendritueel biedt mij nog steeds beweging, weerstand en afleiding. Ten onrechte heeft dit werk een negatief imago. Kom ik thuis met een nat regenpak, dan zeg ik meestal met een voldaan gevoel: ‘Dat heb ik weer gefikst’.
Wilma Wijkmans Assen

Een kick

Voor mij geen opgave om in de coranaherfst de moed erin te houden. Bijna tien jaar met pensioen, ben bevoorrecht om de tijd te hebben voor drie maal per week zwemmen, veel fietsen en lekker tuinieren. Dat geeft een kick tegen de somberheid.
Wim Sanderse Grijpskerke

Fit en fris

Mijn man en ik blijven fit en fris door mooie fietstochten te maken. Nu de winter eraan komt, gaan de wandelschoenen weer aan. Wat ons ook fris houdt is vooral niet kijken naar wat niet mag, maar kijken wat er nog wel allemaal kan.
Ina Hebly Drost Zwolle

Monic Slingerland is chef van de opinieredactie. Elk weekend stelt ze een vraag aan de lezers, op woensdag verschijnt een selectie van de antwoorden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden